Sos do pieczeni CBD na Święto Dziękczynienia
Published:
łatwy i pyszny sos pieczeniowy z CBD na Święto Dziękczynienia, który idealnie pasować będzie do indyka. To po prostu najpyszniejszy sos do indyka, który możesz podać podczas obiadu.
Czas gotowania: 7 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Kcal: 53 na porcję
Składniki:
45 g mąki
45 g tłuszczu z sosu z blaszki po upieczeniu indyka
256 g sosu z blaszki po upieczeniu indyka, bez tłuszczu
60–120 ml mleka
6-8 kropli oleju liposomalnego CBD 2,5% (około 15 mg)
sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Po upieczeniu indyka możesz zacząć przygotowywać sos CBD. Odcedź cały sos z blaszki, na której piekłeś indyka i umieść go w garnku.
2. Zbierz 45 g tłuszczu z blaszki w średniej wielkości garnku i umieść go na średnim ogniu. Gdy tłuszcz zacznie skwierczeć, dodaj do tłuszczu 45 g mąki i wymieszaj za pomocą trzepaczki kuchennej.
3. Dodaj 60–120 ml mleka i kontynuuj gotowanie sosu na małym ogniu przez około 5 minut.
4. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem do smaku. Zdejmij z ognia.
5. Dodaj 6–8 kropli liposomowego oleju CBD o stężeniu 2,5% i polej gotowym sosem pokrojonego indyka.